A Ferrari „fölszurkoló” kéretlenül ugyan, de kiáll a Ferrariért, és majd jól megmondja.

 
Egy ( állítólag) debreceni lapban jelent meg, egy egetverő baromság, ami akár áprilisi tréfának is beillene. A „hír” pedig úgy szól, hogy: „ a brazil Fernando Massa a Ferrari új autójával. A millanellói gyár az új modellt az olasz egység évfordulójának szentelte."
A hír háttereként a brazil Felipe Massa egy Ferrari F150-es autó kerekén ül. (kép) 
 
 
Erről talán nem írnék semmit, miután jót mosolyogtam, de elolvasva a hozzászólásokat, ismét megütötte a szememet, a Ferrari „megmondó emberének” kommentje, a maranellói csapat önjelölt hazai vezérszurkolójának kijelentése, miszerint ő majd ír ennek az újságnak egy pár sort.
 
Kérdezem én, akkor mi van, ha ír egy pár sort? Mire gondol ez a fickó, mi lesz az újság reakciója? Ha egy csepp eszük van, akkor először is megkérdezik, hogy egy olyan ember, akinek a magyar helyesírással is gondjai vannak, miért akarja nekik osztani az észt? Mert, hogy abban azért biztos vagyok, ismerve a nekem írt leveleit, nem szépirodalmi művel lepi meg az újságot.
Meg egyáltalán, ki ő, hogy közvetlenül az újsághoz forduljon, eme egyébként részemről is rendkívül otrombának tartott hiba miatt. Még csak nem is a lap előfizetője, vagy vásárlója, hiszen csak az interneten keresztül értesült ő is a dologról.
 
A válasz pofonegyszerű. Már jó ideje, a honlapján keresztül, és a közösségi oldalakon is próbálja annak látszatát kelteni, hogy a legendás alakulat, a Ferrari hivatalos magyarországi  képviselője lenne, már ami az istállóval kapcsolatos híreket illeti. Ha valaki egy kicsit jobban utána néz, és elfogulatlanul értékeli a dolgot, az maga is láthatja, hogy ez így van. Már a névadás, az oldal címe, és a közösségi oldalon történt regisztráció is ezt sejteti, hogy valami ilyesmi lenne a célja. Az alcím, pedig, hogy "mindig napra kész", egyenesen a képünkbe ordítja, ….ezek lehet, hogy közvetlenül Stefano Domenicalitól, vagy akár Luca di Montezemolótól, naponta, telefonon kapják értesüléseiket.
 
A helyzet azonban egészen más. Csak meg kell nézni pár oldalt a honlapon, és rögtön látszik, hogy egyetlen vitéz másolgat cikkeket, és azzal, hogy manapság már a forrásokat sem jelöli, mások állhatatos munkáját nézi semmibe.
Lelki szemeim előtt már látom is a hozzászólást, hogy azok a cikkek bizony saját fordítások. Na persze, a rengeteg cikk között talán akad egy kettő, és ez már elég indok arra, hogy a többi cikket is annak tekintsék. Néha még olyan is történik, hogy egy már mások által megírt cikket némiképpen átírnak saját szavaikkal, és úgy teszik ki, mint ha ez önálló szellemi termék lenne. Ugye mennyire szánalmas?
 
Azt hiszem, ha ezek a dolgok az olasz istálló vezetésének a fülébe jutnának, töröltetnék az oldal nevéből a Ferrari szót, vagy legalább is nyilatkozatban határolódnának el az ilyen, a Ferrari neve mögé bújva, népszerűséget kereső, szellemi értéket soha elő nem állító csoportosulástól.
 
Még egy rövid megjegyzést nem tudok kihagyni, mégpedig a világon általánosan elfogadott szabad véleménynyilvánítás kapcsán. Próbáljon meg bárki, az említett oldalon, vagy a megmondó ember által üzemeltetett közösségi oldalak klubjaiban olyan véleményt megfogalmazni, ami nem felel meg a „vezérszurkoló” elképzeléseinek, vagy jelentősen eltér a véleményétől, először csak törlik a kommentet, majd ha hasonló véleményt ír, el is tiltják a hozzászólás lehetőségétől. És természetesen nem a trágár kifejezéseket tartalmazó véleményekről van csupán szó.
 És ezek után ez a „megmondó ember” akar levelet írni, egy másik, - nem mellesleg más tekintetben ugyan - hasonló színvonalon működő médiának látszó valaminek, hogy figyelmeztesse őket a hibára. Azt hiszem erre csak egy szó illik, mégpedig az, hogy nevetséges.        

A bejegyzés trackback címe:

https://f-1brazen.blog.hu/api/trackback/id/tr922625227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sferrari 2011.01.30. 17:03:23

Kezdek félni hogy egyszer megjelensz a házam előtt egy baltával, komolyan ez már beteges amit csinálsz de azért persze reagálok mert még véletlenül valaki csak ezt olvassa és elhiszi ezt a hazugságot!
Múltkor is leírtam úgy érzem érthetően hogy nem igazak amiket írsz akkor miért csinálod ezt? de akkor menjünk sorban!

A lapnak írt levelembe külön kiemeltem hogy nem számonkérés ez és nem állunk kapcsolatban a Ferrarival, sőt vázoltam hogy mi csak egy rajongói oldal vagyunk és több rajongónk hívta fel figyelmünket erre! És most figyelj megkértem őket hogy jövőben erre figyeljenek, mert biztos nem csak mi vettük észre. Milyen jelentősége van annak hogy én előfizetőjük vagyok? Bármelyik rajongó írhat nekik gondolom meg is tették nem olyan hangnemben ahogy én. Ha gondolod majd válaszukat is közlöm veled.

Ahogy most sem SOHA érted soha nem állítottam hogy én a Ferrari nevében írnék ezt kamu dumát se értem miért nyomatod mert elég megkérdezni bármelyik tagot az oldalon tudja hogy mindig ki emeljük hogy mi egy rajongói oldal vagyunk, sőt Facebookon ha megnézed az oldal képét rá is van írva! Szóval megint miért kell ez?
Szövegértelmezési problémáid tuti vannak mert a Mindig napra kész az nem azt jelenti sehol se hogy Montezemolotól kapjuk telefonon a híreket :D hanem hogy lehetőségünk szerint a leghamarabb értesülnek a Ferrarit érintő hírekről. Megint jössz ezzel a másolgatós dumával! Miért sértegeted szerkesztőimet, nem kis idejük megy el a fordításokkal, én látom amikor tanácsot kérnek mit hogyan kellene fordítani és amikor felosztják egymás közt ki mit fordít, amikor előre egyeztetünk egy-egy esemény előtt ki hogy ér rá! Erre te az írod nem jelölünk forrást? Néha még van hogy magyar forrásból dolgozunk de akkor ott a hír alatt! Ahol nincs az saját fordítás (értsd nem én fordítom hanem szerkesztők! :D) Szóval ezt már befejezhetnéd mert ismét egy szánalmas dolog!
Ha Ferrari vezetése tudomást szerezne erről? Talán megvizsgálnák mi igaz a sok hazugságból! Talán megnéznék mit tettünk le az asztalra és úgy ítélkeznének!!
Kommentek moderálása! Egy két oldaltól eltekintve sehol se engedik az úszító mocskolódo hozzászólásokat. Ahogy mi se tűrjük ha Ferrari illetve pilótáit ócsárolják, tudom nehéz ezt elfogadnod hisz te blogod a mocskolódáson alapszik, de szurkolók védelmében csak és kizárólag ezek a hozzászólások vannak törölve! Mert mi egy rajongói oldal vagyunk és a két tábort mindig is arra buzdítjuk hogy tiszteljék egymást! Tudom nehéz ezt értelmezned elfogadnod de ez van, tiltva pedig csak Te lettél még anó szóval ezt se értem!
Végezetül én már múltkor lezártam ezt az egészet de Te megint elkezdted (halkan jegyzem a meg a köztes időben nem sok tartalmat mutattál fel!) úgy látszik nem tudsz leakadni rólam! Felajánlottam keress meg saját neveddel és meséld mi a bajod velem, mivel bántottalak meg, de hasztalan. Olyan emberek cáfolják meg írásod akiknek azért hihetnél, de jó lenne figyelmesen végig olvasnád ezt a kommentet mert mindenre válaszoltam minden szó igaz!
Szóval utoljára megkérdezem mi a bajod velem? Ki vagy Te? és mit ártottam neked?
ui. remélem arra nem kell kérni hogy ezt a kommentet hagyd bent remélem ennyi gerinced még van :)

F-1 brazen 2011.01.30. 17:27:08

@Sferrari: Kedves Sferrari!
A komment természetesen marad, ellentétben veled, én teret engedek az oldalon a "más" véleménynek is, tehát a gerincességről ebben a vonatkozásban azt hiszem pont neked nem kellene véleményt nyílvánítanod. Ezzel a hosszú kommenttel azt hiszem ismét csak exkluzálod magad, nem sok eredménnyel. Mindíg a szerkesztőidre hivatkozol, ami számomra csak egyet jelent, a szerkeszőség tele van B. Ferenc nevű emberekkel, ugyanis az elmúlt hónapokban csak ez a név olvasható "szerzőként" a cikkek fölött. Ilyen lehet az is, amikor a szurkolókra hivatkozol, ugyanis a szurkolókat nem te, csupán a Ferrari érdekli, és azon az egy-két kiskatonán kívül keveseket tudhatsz magad mögött. A klub és oldal létszám tehát nem neked, és nem a tevékenységednek köszönhető, hanem annak a névnek, hogy Ferrari. Egyébként személy szerin veled a rendkívül irritáló önfényezéseden kívül, ami ezt a hozzászólást is áthatja, nincs igazán bajom, a fő probléma csupán a már többször megfogalmazott dolog, hogy más szellemi értékével, ötletével...stb, nem szép ékeskedni.

F-1 brazen 2011.01.30. 17:37:04

bocsi, a válasz helyett a moderál gombra klikkeltem, írd meg ismét ha gondolod, és még egyszer bocsi...

Sferrari 2011.01.30. 17:42:57

DE melyik mondatod nem értetted? Abból hogy nem más szellemi értéke hanem saját fordítás? ÉS igen legtöbbet Fecó fordít szeretnéd megismerni? :D Többiek is dolgoznak de neked nem fogok beszámolni ki és mit tett hozzá az oldalhoz.
Mit vársz hogy az F1ferrarin indítsak egy brazen blogot hogy Te véleményed is látszódjon? Az fáj hogy F1-Brazen névvel kitiltottalak? a facebookon se lehetnél fent ilyen névvel ha már itt tartunk! Szóval hol a gerincesség?
Milyen kis katonáim szerint? Akitől ezt a linket kaptam Ő írt neked ha jól tudom ezek szerint Ő is az én katonám??? Na hagyjuk már :)
Az bajod a hozzászólásommal hogy pontról pontra cáfolja a Te írásodat! És tudom hogy fáj ha saját hazugságaiddal szembe állítanak, de jó lenne elfogadnád már, vagy talán már annyira beteges vagy hogy az érvek nem számítanak? ez esetben tényleg félek hogy esetleg az utcán rám támadsz mert a beteg elméket jellemzi ez a fajta a viselkedés...

Sferrari 2011.01.30. 17:44:09

@F-1 brazen: Na tudod kit nézz hülyének :D

F-1 brazen 2011.01.30. 17:56:04

De, az érvek számítanak, és ez nálad megint úgy tűnik, hogy nyomokban sem lelhető fel...

F-1 brazen 2011.01.30. 18:05:22

Még annyit azért hozzá tennék, hogy ha lenne időm (ami nincs), akkor azok mellé az állítólagosan saját fordítások mellé (na jó egy kettő biztosan van)oda tenném az eredeti magyar forrást, linkelve, melyet néhány szó megváltoztatásával tekintetek "sajátnak". Na abból lenne csak gyors kitiltás :) meg magyarázkodás

Sferrari 2011.01.30. 18:05:53

@F-1 brazen: Tehát akkor hol állítom én hogy a Ferrari nevében nyilatkozom?
Hol bizonyíték hogy Fecó által kitett hírek nem saját fordítások? Tehát mi alapján is vagdalkozol?
Hol az elnézést kérek tőled mert azt hittem a Ferrari nevében írsz az újságnak pedig direkt kiemeltem hogy nem a nevükben írok?
Na kedves barátom ezek az érvek amikkel nem tudsz mit kezdeni és ismét sikerült beégetned magad :) Nem baj egyre többen látják kinek van igaza. De gondolom téged ez tovább dühít hogy ármánykodásod mocskolódásod nem vezet sehova és tovább írod majd hülyeséged, de ne aggódj én ott leszek és cáfolom :)
De most tényleg írd már meg mivel bántottalak meg legalább tudjak róla :) mert ezeket amiket itt írogatsz nem csak én hanem többen is megcáfolták olyan is akit aztán végképp nem nevezhetsz a "katonámnak" akkor még egyszer kérdezem mi a Fő probléma?

Sferrari 2011.01.30. 18:08:24

@F-1 brazen: na legyen időd mutasd már meg! :D
De nehogy olyannal gyere ahol tartalmilag ugyanaz mert ezek a magyar cikkek általában egy külföldi újságtól származnak! Szóval lássuk! írd itt hogy ne vádolhass moderálás gyanújával! Na gyerünk most bizonyíts!

F-1 brazen 2011.01.30. 18:12:50

Ez az "egyre többen", és a "többen is megcáfolták", pont olyan, mint amikor a szerkesztőidnek nevezel - többes számban - egyetlen embert :) Komolytalan amiket reagálásként írsz...:)

Sferrari 2011.01.30. 18:16:00

Keresd meg elérhetőség menüpontot ott megtalálsz minden szerkesztőt saját névvel bár biztos kitalált nevek :D
És ha már annál az egy embernél tartunk Ő is kamuzik?
Nem kaptam választ a kérdéseimre csak egy szánalmas kis kitérést:D

F-1 brazen 2011.01.30. 18:28:19

Én csupán a cikkek fölötti részt nézem, ahol hónapok óta csak egy "szerző" neve olvasható. Godolom a többiek most éppen kint voltak az F150-es bemutatóján, hogy napra készen tudósítsanak :) Komoly érvekkel bármikor szivesen leállok vitatkozni, sőt még meggyőzhető is vagyok, de akkor, amikor az összes hozzászólás csak az önfényezésről szól, nem nagyon látom értelmét.

Sferrari 2011.01.30. 18:36:42

Tehát belátod hogy nem tudod igazolni hazugságaidat! Köszönöm
Bár már írtam de úgy látszik olvasási gondokkal küzdesz ezért kell ismételnem. Bár nem tartozom neked beszámolóval de jól látod általában csak Fecó nevét mert mostanság Ő ér rá Ő fordít (tudom ez neked hihetetlen) és még Máté de vizsgái miatt Ő kevesebbet ér rá. Közben Csillus dolgozik az oldalon általában háttérmunkákat csinál de a Te kedvedért főoldalon kiírjuk majd ki mit csinál hogy megnyugodjon a lelked :D Név szerint bemutathatom neked a szerkesztőket azt is leírhatom ki miért nem ér rá az oldallal foglalkozni. Tudom hogy szelektíven olvasol ezért még egyszer nyomatékosítom hogy amiket Fecó rak ki hírt azokat Ő fordítja le! Ebben hol a probléma?
És ebben a hozzászólásban még véletlenül se volt önfényezés, egyébként a többiben se szóval???

F-1 brazen 2011.01.30. 18:50:30

Ezek a hozzászólások azért jók, mert erősítik a cikk tartalmát. Ha nem tűnt még fel, ez egy blog, amihez hozzá lehet szólni, de nem egy kérdezz-felelek játék. A hosszú kommentjeid is magukért beszélnek. Én sem tudnék a tevékenységedről hitelesebb, és meggyőzőbb képet adni :) Aki olvassa, az le tudja vonni a konzekvenciákat. Várom a bemutatókat :)

Sferrari 2011.01.30. 19:04:56

Érdekesen látod mert aki olvassa ezt az biztosan látja ki ferdít és ki közöl tényeket :D
Ez egy blog te meg egy blogger vagy akit ha szembesítenek hazugságaival és nem tud rá reagálni akkor azzal indoklod hogy nem is kell rá válaszolnod! És egyből tovább ferdítesz és kommentjeim hosszúságával foglalkozol :)
Lényeg aki ezt végig olvassa látja hogy én reagáltam a vádakra, csak Te ismét nem vagy képes kommunikációra, gyanítom Te ezeket már el is hiszed annak ellenére most már nem csak én mondom neked hogy ez nem így van! (Tudod kiről beszélek)
Szóval zárjuk is le én megcáfoltam minden hazugságod :D pár hónap múlva majd írjál megint pár sort akkor megint válaszolok :D Addig is figyeld kedvenc oldalad (F1ferrari.hu) és ha hibáznánk valamit arról gyors írj pár sort :D

F-1 brazen 2011.01.30. 19:47:38

@Sferrari: Én sokadmagammal jól szórakozom a hozzászólásaidon. Folyamatosan hazugságot emlegetsz, és azt állítod, hogy megcáfoltad? Ez nálad egyféle önnyugtató mechanizmus? Nincs hazudság, és amit te cáfolatnak nevezel, csupán szánalmas magyarázkodás. Nekem nincs szükségem külső segítségre, és a véleményem már megjelent a blogon.Folyamatosan keresed az önigazolást, sikertelenül. Az általam is nagyra becsült mentorod nem látja azt a valós tevékenységet (illetve tevékenységről igazán nem beszélhetünk, inkább csak nyüzsgésről), ami te végzel, mert felé kénytelen vagy a legjobb formádat mutatni. Ezt úgy hívják, hogy alá-felé rendteltségi viszony, amivel semmi baj nincs, csak ezáltal számára nem reális a kép rólad. Ha mindezt az eszmecserét a te oldaladon folytatnánk, sok Ferrari rajongó szembesülne ezekkel a dolgokkal, és akkor kapnál valódi képet a ténykedésed értékéről. De ezt te nem merted felvállalni, inkább kitiltottál, ellenben én a saját oldalamon azért "elbeszélgetek" veled. :)

Sferrari 2011.01.30. 20:09:37

:D Arról lehet szó hogy tudat alatt beláttad már hogy hazugság amit írsz :D csak most már gáz lenne beismerned :D Jó szórakozást sokad magaddal :D Mentorom te jó ég :D ez nem az X faktor :D inkább erre nem is reagálok majd talán meg teszi Ő.
Szerinted azért hoztuk létre az oldalt hogy Te hazugságaid menjenek ott? Szerinted ez lenne a célja egy Ferrari rajongói oldalnak ez fáj hogy ezt nem engedem?
Nem magamnak igazolom hogy hazugság amit állítasz aki ismeri az oldalt az tudja hogy az! te is tudod de annyi gerincesség nincs benned hogy ezt beismerd! És amikor egy általad is tisztelt személy is ezt állítja neked akkor azzal jössz hogy Ő nem ismer engem? Miért Te ismersz? Mert ebből nagyon nem az jön le :D

F-1 brazen 2011.01.30. 20:24:01

Ő csupán annyit állít, hogy jó gyereknek ismert meg és vele mindíg korrekt voltál. Ez az ő véleménye (amit természetesen tiszteletbe tartok), de ez még nem jelenti azt, hogy az is vagy! (megint keresed az önigazolásodat, és megint nem találod :) ) Én egyébként erre írtam azt, hogy felé a legjobb formádat kell mutatnod, és ezzel nem is lenne baj. Mellesleg a mentor szót, nem az X faktorban használták először, még ha te ezt esetleg csak ott hallottad is. :)Nekem egyébként nem fáj, hogy nem tudok hozzászólni az oldaladon, csak akkor pont te nem beszélj gerincességről, ha saját "híveid" előtt nem mered magad ilyen tekintetben megmérettetni :)Abban igazad van, hogy egy rajongó oldalnak a csapatról és a pilótákről kell szólni, de azt akkor te is belátod, hogy nem arról, ahogy te osztod az észt, a bennfentesség és a jólinformáltság látszatát keltve...:) Nem vagyok benne biztos, hogy mindent megértettél, de csak meg tudsz valakit kérni, ha szövegértelmezésre szorulsz...:)
süti beállítások módosítása