Augusztus utolsó napján tartották a Hungaroringen azt a sajtótájékoztatót, ahol hivatalosan is bejelentették, hogy a Hungaroring addigi elnöke, Palik László távozik posztjáról, és helyette Gyulai Zsolt veszi át a posztot, elnök-vezérigazgatóként. Ez október elején már nem hír, de azt hiszem egy hónappal a sajtótájékoztató után, érdemes néhány dolgot kicsit más szemszögből is megvizsgálni. 

Palik az újságírók előtt távozását azzal indokolta, hogy ezután szeretne minél több időt tölteni a családjával, és saját elhatározásából döntött úgy, hogy beadja felmondását. Ezt a tényt nyomatékosítandó, magával vitte a tájékoztatóra feleségét, Marsi Anikót. Csakhogy az előzmények - a már májusban felröppent hír lereagálása Palik részéről - egészen mást sejtettek. Májusban ugyanis Palik még azt nyilatkozta, hogy a menesztése a tulajdonosok (elsősorban az Állam) kizárólagos joga, neki nem tisztje, és nem feladata azt véleményezni. Tehát májusban még nem álltak fenn, a sajtótájékoztatón indoklásként felhozott családi okok. Vajon mi állhat akkor a háttérben? Palik ott a sajtótájékoztatón, a nagy nyilvánosság előtt teátrálisan kikapcsolta telefonját, és azzal búcsúzott, hogy most egy darabig nem lehet majd elérni. Ez a mozzanat, azt kell gondolnom, ugyancsak a színjáték része volt. Egy olyan színjátéké, amihez találtak olyan gázsit, amire a főszereplő sem tudott nemet mondani, még ha saját magát kellett is meghazudtolnia. 

A Hungaroring folyosói pletykái -ellentétben azokkal a mende-mondákkal, miszerint Palik politikai döntés áldozata lett- egészen másról szólnak. A pletykák szerint a menesztés hátterében a 2009-es Dél-Amerikában rendezett Dakkar rali áll, amikor is Palikékat megbünteték, és az elnök-riporter meg volt győződve arról, hogy Szalayék jelentették  fel őket. A történet röviden: A verseny 12. szakaszán néhányan eltévedtek az ismeretlen terepen, ezért kint éjszakáztak, és  a versenybíróság egy órás büntetéssel súlytotta a kint éjszakázókat. Ezt a büntetést keveselték a célba érkezők, többek között Szalayék is, ezért a versenybíróság felülbírálva saját döntését, 12 órás büntetéssel súlytotta a vétkeseket. Palikék így 9 helyet hátra csúszva, a 21. helyen végeztek. Ez az eset, egy "szoros barátság" kezdete volt a két csapat, és főleg Szalay Balázs és Palik László között. 

Palik az eset után többször is kritizálta, sőt talán azt is mondhatnánk, szidalmazta, fenyegette Szalayt. Azt a Szalayt, aki szintén komoly üzleti érdekeltségekkel bírt, többek között ő került konfliktusba egy szálló építése kapcsán a természet barátokkal, mivel a szállodát a II. kerületi Molnár János barlang fölé tervezték (Törökfürdő Kft). Azt a Szalayt, aki a politikai elit mindkét oldalával igen jó viszonyt ápol. És ő az a Szalay Balázs, aki barátja, és bizonyos tekintetben üzlettársa is, az egykoron (1994 környékén) SZDSZ-es színekben politizálni próbáló Gyulai Zsoltnak. És ez a Szalay igen csak megharagudott Palikra. A személyes elégtételhez úgy tűnik talált megfelelő támogatókat, melynek eredményhírdetését, a májusi beharangozó után - bár egészen más megvilágításban - de hallhatta az újságíró szakma, a Hungaroring Knézy Jenő sajtótermében. 

Palik a búcsúbeszédében megköszönte, hogy az újságírók sokszor támogatták őt abban, hogy nem mentek neki, ha hibázott. És ezek az újságírók, most is összekacsintava hallgatnak a valós tényekről, mert jövőre is szeretnének VIP belépővel a Paddockban nyüzsögni és kedvesen veregetni a jelenlegi vezetés vállát.

Palik László pedig azóta szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, és jelenleg már olyan emberek is visszasírják- ki tudja milyen okból - akik a különböző fanklubjaik üzenőfalán nemrég még a pokolba kívánták. Ők azok, akik most olyan csoportokhoz csatlakoznak, mint " Vissza Palikot a Forma1-be". Egyszer talán még visszatér kommentátorként, és talán egyszer még tőle is hallhatjuk, mi is a valóság az ügyben, de hogy az nem mostanában lesz, abban azt hiszem mindannyian egyetérthetünk. Addig is kívánunk az új elnök-vezérigazgatónak legalább olyan sikeres pályafutást, mint amilyet Palik László jegyezhet a Hungaroring élén.

Szerző: F1Brazen

A bejegyzés trackback címe:

https://f-1brazen.blog.hu/api/trackback/id/tr592339921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása