A Ferrari rendkívüli tehetséggel megáldott csapatfőnöke, újabb szózatot intézet a csapatához, de tette ezt úgy, hogy az a szurkolókhoz is kellő pátosszal jusson el. Az egymást követő két győzelem után, higgadtságot és nyugalmat kért a csapattól, a hátra lévő négy futamra. A sikereken felbuzdulva még némi önkritikát is gyakorolt, és elmondta, hogy a múltban hibáztak ugyan, de a hibák is részei a játéknak. Szerényen azt is hozzá tette mondókájához, hogy ő sosem panaszkodik, ha a dolgok rosszul mennek, és nem jár akkor sem örömtáncot, ha kedvezően alakulnak az ügyek. Idézem: "I'm never down when things are bad, and I never declare 'fantastic' when things are going well. What I know is we need to be cool, to keep our feet on the ground and to work hard”

 (Ezt megint elrontottam...)
 
 
Szerintem a drága jó Stefano vagy amnéziában szenved, vagy skizofrén. Ha az egyéni és csapat világbajnoki trófeák mellett „nyilatkozat bajnoki” címet is osztanának a Forma1-ben, az olasz szakember ezt már a szezon első harmadában megnyerte volna. A maranellói csapatnak óriási szerencséje, hogy rendkívül jó szakember gárda, és két klasszis pilóta tagja az istállónak, így Domenicali a legnagyobb igyekezete ellenére sem tudta az elmúlt években a középmezőnybe süllyeszteni őket. Azért azt nem gondolom, hogy a balfék húzások mögött szándékosság lenne. Semmiképpen sem. Csupán arról lehet szó, hogy a képességeket illetően neki ennyi adatott meg. Néhány futamon – és itt nem csak az idei szezonra gondolok – szinte már az az érzésem támadt, hogy a pilótáknak először a csapattaktikát kell legyőzniük, és csak utána jöhetnek a riválisok.
 
Most nem szeretnék belemenni a csapatutasítás kérdésébe, de annyit azért el kell mondani, hogy amennyiben elfogadjuk, hogy ez minden csapatnál létezik, akkor az is elmondható, hogy ennél otrombább módon ezt nem lehetett kivitelezni, mint azt a Ferrari tette, a jó Stefano vezérletével. És utána ahelyett, hogy csendbe maradt volna, nyilatkozataival tovább borzolta a kedélyeket. Neki ennyi adatott.
 
Azért a végjáték a szurkolók örömére, igen izgalmasan alakul. Lehet, hogy a rengeteg ügyetlenkedéssel Stefani Domenicali csupán egy jogos szurkolói igényt szeretne maximálisan kielégíteni? Ki tudja? Ha ez így van, akkor köszönet érte, köszönet azért, hogy még mindig sokesélyes a bajnokság. Bár azt hiszem ezt sem Fernando Alonso, sem Felipe Massa, sem a csapat nagy része nem így gondolja.     

 

Szerző: F1 Brazen

A bejegyzés trackback címe:

https://f-1brazen.blog.hu/api/trackback/id/tr742331709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása